top of page
Search
  • Writer's pictureMarthe Nyvoll

Takk til 2022

Godt nytt år alle sammen!


2022 var mitt første hele år som selvstendig næringsdrivende hvor jeg jobbet sammenhengende som fulltids fotograf fra januar til desember. I løpet av dette året har jeg fått erfare hvor flytende jobben som fotograf er, spesielt for en som meg som ikke har satt et merke på hvilken type fotograf jeg er. I 2022 har det vært vanskelig å forutse hvilke veier som kom til å manifestere seg foran meg - og nettopp dette har gjort at året som har gått har vært et fantastisk morsomt år.

Jeg startet fulltid for meg selv som fotograf i august 2021, og gikk rett inn i en høst full av private fotograferinger. Forsinkede konfirmasjonsbilder etter perioder med nedstengt samfunn, babyfotograferinger og bryllup var mine hovedoppgaver i starten. Med tiden, og etter hvert som jeg kom noen måneder inn i 2022, gikk arbeidsflyten i nye retninger. Jeg har fått en dypere forståelse for hvor viktig gode relasjoner er, men også hvor mye bra som kan komme ut av de tilfeldige møtene - både på jobb og på fritid.

Det har vært et lærerikt år hvor jeg har kommet i samarbeid med noen fantastiske bedrifter som jeg holder kontakten med inn i 2023. Jeg har også hatt utallige oppdrag hos privatkunder, hvor jeg har fått være med på livets reise fra barnets første dager hjemme, til vielsen av to inn i hymens lenker - i Hammerfest kirke, på stranda i Forsøl, og i sør-Sverige. Man kan vel si at jeg har brukt 2022 til å omfavne omfanget av variasjon man kan befinne seg i som fotograf, om man sier ja til det meste. Å ha en stor variasjon i oppdragsforespørsler er en gode i seg selv, på samme tid som det kan oppleves stressende av hensyn til hva det krever av kunnskap og evner. Det vil fortsatt være tid for bryllup, babybilder og familiebilder i 2023, med hovedfokuset vil rettes mot det økende behovet jeg opplever fra bedriftsmarkedet.


Hva er mine mål for 2023?

- i 2023 skal jeg oppgradere utstyr, og investere i nytt kamera.

- i 2023 skal jeg øke prisene mine for å kunne finansiere oppgraderinger og holde tritt med økte levekostnader.

- i 2023 skal jeg fokusere mer på å utvikle og utfordre egen fotostil.

- i 2023 skal jeg jobbe mer med å selge bilder jeg allerede har tatt, og finne gode løsninger for print on demand for å følge opp etterspørselen for printprodukter.Til neste gang,

Marthe161 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page